Fietsenstalling in Antwerpen: JongCD&V geeft de stad een 0/3 (GVA/HLN)

https://www.gva.be/cnt/dmf20191015_04664770/jong-cd-v-zorg-eerst-voor-goede-fietsenstalling-voor-je-fietsers-beboet

De stad en politie Antwerpen startten op 14 oktober met het weghalen van foutgestalde fietsen aan het Centraal Station. Deze verwijderingsoperatie kadert in een bredere campagne van de stad om de omgeving van het Centraal station en de Keyserlei te ontlasten van fietsen die buiten de fietsenstalling geplaatst zijn. Dat er een wildgroei aan foutgestalde fietsen is ontstaan, is een feit. Dat hieraan iets moet gebeuren, beaamt ook JongCD&V Antwerpen voluit. Maar de manier waarop is niet in orde aldus Pieter De Cock: “Het nieuwe beleid voldoet niet aan de fietsrealiteit. De huidige stalling voldoet niet aan de fietscapaciteit. De bovengrondse situatie voldoet niet aan de fietsintensiteit.”

“Fietsenstalling in Antwerpen: JongCD&V geeft de stad een 0/3 (GVA/HLN)” verder lezen

Persbericht: Arm, arm Merksem …

Merksem krijgt net als de acht andere districten een jaarlijkse dotatie van de stad Antwerpen om te voorzien in haar werking. Deze dotatieregeling was aan vernieuwing toe. Maar wat blijkt nu? Als enige district ontvangt Merksem minder in plaats van meer dan op basis van de decentralisatiebesluiten van de Antwerpse gemeenteraad van 29 mei 2017 was voorzien. “Dat is behoorlijk onrechtvaardig.”, vindt CD&V Merksem. “De Merksemnaar zal hiervan uiteindelijk de dupe zijn.”, klinkt het bij de Merksemse christendemocraten.

“Persbericht: Arm, arm Merksem …” verder lezen

Klimaatactie: meer dan bosbrossers (?)

Het klimaat is meer dan ooit het “hot topic” in de actualiteit, de media en de politiek. En terecht! We huppelen al ver achterop in wat zou moeten gebeuren, en toch slagen we er maar niet in de broodnodige stappen te ondernemen. Het is nochtans een optelsom. Iedereen draagt zijn steentje bij, alle kleine beetjes helpen. Zoals Peter Van Kemzeke, een politieke vriend en schepen van duurzaamheid in Vilvoorde, stelt: ‘De klimaatstrijd zal gewonnen worden op lokaal niveau, in onze steden en gemeenten

“Klimaatactie: meer dan bosbrossers (?)” verder lezen

Bespreking bestuursakkoord Merksem 2019-2024

Op de districtsraad van 31 januari 2019 werd het bestuursakkoord besproken. Als fractieleider van CD&V viel de eer mij toe om onze visie op dit akkoord te verwoorden. Hierbij is de woordelijke bespreking met de visie van mezelf en CD&V Merksem op dit akkoord.

Meer info in ons partijprogramma voor de verkiezingen van oktober 2018 en het Merksemse bestuursakkoord voor 2019-2024.

“Bespreking bestuursakkoord Merksem 2019-2024” verder lezen

Eedaflegging in de gemeente- en districtsraad

Het plechtige moment na de verkiezingen, de eedaflegging. “Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen”. Deze week mochten maar liefst vijf jonge CD&V’ers plaats nemen in verschillende districtsraden, waaronder ik zelf. Daarnaast ook nog onze eigen Sam Voeten in de gemeenteraad, en later deze week volgt de eedaflegging van Orry als deelstaatsenator. Dit betekent voor mij ook een extra “benoeming” tot senatorieel medewerker.

Een weergave van deze toch wel speciale dag vind je hier 😉

“Eedaflegging in de gemeente- en districtsraad” verder lezen

Verkozen districtsraadslid dankzij minister Peeters (DT)

Het is nu ook officieel. De keuze van minister Peeters om niet te zetelen, geeft kans aan maarliefst drie jongeren om in te schuiven. Naast Sam Voeten in de stad en Annelies Thoelen in district Antwerpen, zal ik in januari inschuiven als districtsraadslid in Merksem. Heel trots en blij dat ik deze kans krijg. Bedankt Kris! 

https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie-verkiezingen/Kris-Peeters-gaat-niet-zetelen-in-Antwerpen

“Verkozen districtsraadslid dankzij minister Peeters (DT)” verder lezen

CD&V neemt deel aan het bestuur in Merksem

Het district Merksem is klaar met zijn bestuursakkoord. N-VA, sp.a en CD&V zullen de komende zes jaar besturen, goed voor 16 zetels op 25. In het bestuursakkoord werden heel wat punten en ideeën opgenomen die we vanuit CD&V naar voren hebben geschoven. Op deze manier zijn bijna al mijn persoonlijke strijdpunten opgenomen, waardoor ik met fierheid akkoord kan gaan met het bestuursakkoord.

“CD&V neemt deel aan het bestuur in Merksem” verder lezen