Pieter De Cock

CD&V botst met N-VA over commissie fietsveiligheid (GVA)

CD&V-lijsttrekker Kris Peeters verwijt N-VA de commissie over fietsveiligheid in de districtsraden te boycotten. “Peeters heeft de finesses van de stad te besturen nog niet in de vingers”, reageert schepen Koen Kennis droogjes. Naar aanleiding van de drie fietsdoden in oktober vroegen de CD&V-fracties in de districtsraden om een bijzondere raadscommissie rond fietsveiligheid. Die vraag werd goedgekeurd in de districten Borgerhout, Antwerpen en Merksem. Opzet is om met experten de knelpunten te bespreken en vervolgens te zoeken naar oplossingen. De eerste commissie vond gisteren in Merksem plaats. Maar die liep uit op een sisser. “De beloofde experten waren niet aanwezig”, zegt Pieter De Cock van Jong CD&V Merksem. “Zo is een echt debat onthoofd.”

https://www.gva.be/cnt/dmf20171212_03239679/cd-v-botst-met-n-va-over-fietsveiligheid

Ook Antwerps CD&V-districtsraadslid Jan Braeckmans heeft er geen goed oog op voor de commissie in het district Antwerpen. “Twee maanden na de toezegging staan we nog steeds nergens”, zegt Braeckmans. “We hebben een mail in handen gekregen van burgemeester Bart De Wever en schepen van Mobiliteit Koen Kennis. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat de stedelijke administratie en het bestuur niet zullen meewerken aan het informeren van raadsleden, maar enkel de districtscolleges worden geïnformeerd. Een objectieve en constructieve samenwerking over meerderheid en oppositie heen wordt onmogelijk gemaakt. Verkeersveiligheid is nochtans te belangrijk om politieke spelletjes mee te spelen.”

Twitter reacties op de raadscommissie fietsveiligheid in Merksem
Enkele Twitter reacties op de raadscommissie fietsveiligheid in Merksem
“Boycot”

CD&V-lijsttrekker Kris Peeters spreekt zelfs van een boycot door N-VA van deze commissies. “Nadat de raadscommissie fietsveiligheid op het niveau van de stad door schepen Koen Kennis negatief werd onthaald, wordt nu ook de goede werking van de raadscommissies op het niveau van de districten onvoldoende ondersteund”, zegt Kris Peeters. “CD&V vraagt een krachtig actieplan, dat in de commissies fietsveiligheid met experten tot stand kan komen. Het recente tienpuntenplan van Koen Kennis beantwoordt hier onvoldoende aan.

Schepen Koen Kennis reageert rustig op de kritiek. De districtscolleges krijgen jaarlijks een toelichting door de politie over de verkeersveiligheid in hun district. Het staat de collegeleden dan vrij om dat te bespreken in de commissies. De politie wil niet telkens een toelichting geven in de districtsraden.

De politie is liever op het terrein bezig dan telkens een uitleg te geven aan 37 raadsleden”, zegt Kennis. “Bovendien is verkeersveiligheid geen bevoegdheid van de districten. Als CD&V hierover vragen heeft, dan kunnen ze die steeds stellen via hun raadsleden in de gemeenteraad. Kris Peeters heeft de finesses van een stad te besturen duidelijk nog niet in de vingers. Ik merk dat ook met het fietsplan van Jong CD&V. Wat daar in staat, daar zijn wij al lang mee bezig. Peeters zou zich beter goed informeren. Hij mag mij daar altijd over bellen.” (SVW)

CD&V botst met N-VA over commissie fietsveiligheid (GVA)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: