Pieter De Cock

Jong CD&V Merksem pleit voor betere signalisatie van De Lijn

Jong CD&V Merksem pleit voor een gezonde dienstverlening van het openbaar vervoer, waar ook de signalisatie deel van uitmaakt. De proef werd op de som genomen aan de tramhaltes van de Bredabaan, waaruit bleek dat de signalisatie nog is blijven hangen in de vorige eeuw.

Elke Merksemnaar die al wel eens op de Bredabaan op de tram stapt, kent het gevoel. Het rode signalisatiebolletje verspringt en geeft aan dat je tram er is,. Maar nergens is er een tram te bekennen. Al drie jaar staan er dure elektrische schermen. Maar deze hebben nog nooit fatsoenlijk gewerkt. In het centrum van de stad werd nochtans (eindelijk) geld geïnvesteerd in nieuwe signalisatie. Het is tijd dat ook Merksem en andere districten een fatsoenlijke behandeling krijgen vonden we:

Oplossingen kunnen

Blijkbaar moeten we met  JongCD&V Merksem gewoon sneller ludieke acties doen en filmpjes maken blijkbaar. Nog geen anderhalve week na dit ‘bollekesfilmpje’ communiceert De Lijn dat er overal realtime reizigersinformatie komt.  Ook tramlijn 3 zal wordenuitgebreid met de langere Albatrostrams, die tot nu toe enkel op andere lijnen werden ingezet.

Hetzelfde gebeurde met Jasper Delanoy en Sam Voeten na hun boodschap over schoolstraten. Op 5 juni bepleitten ze de invoer van schoolstraten in Merksem, twee dagen nadien communiceerde de stad over haar plannen voor de uitbreiding van… schoolstraten.

Natuurlijk is deze boodschap met een korreltje zout te nemen. Maar stiekem ook niet. Want wie beleidsmakers scherp wil houden, moet continu bepaalde thema’s (onder andere via de pers) op de agenda blijven zetten. Door de druk op te voeren, hebben we de timing van de tijdelijke fietsbrug in Merksem aanzienlijk versneld. Wij blijven vechten om bus 650 terug naar de Nieuwdreef te brengen. En ook in de toekomst zal de druk op de ketel blijven staan voor allerhande dossiers, ik denk maar aan het eerder aangekondigde Groene Long project en fietsinfrastructuur in Merksem. Wordt vervolgd! 

#zetdabollekeaf #basisdienstverlening #Antwerpentramstad?

Jong CD&V Merksem pleit voor betere signalisatie van De Lijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: