Pieter De Cock

Kris Peeters vraagt raadscommissie rond fietsveiligheid (GVA/HNB)

Vicepremier en toekomstig Antwerps lijsttrekker voor CD&V Kris Peeters vraagt dat er een speciale gemeenschappelijke raadscommissie wordt samengeroepen over de fietsveiligheid in de stad. Deze oproep komt er na het derde dodelijke ongeval in twee weken tijd. Peeters wil een “krachtig actieplan” dat mee door experts wordt samengesteld.

https://www.gva.be/cnt/dmf20171018_03139259/cd-v-antwerpen-wil-raadscommissie-voor-fietsveiligheid
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171018_03140193

Het terugdringen van het aantal fietsdoden laat geen politieke tegenstellingen toe”, zegt Peeters. Maandag stemde de CD&V-fractie in de gemeenteraad, waar Peeters niet in zit, nog tegen een motie van Groen om alle kruispunten conflictvrij te maken.

Vanuit andere Antwerpse CD&V afdelingen klonk reeds enige tijd commentaar op het mobiliteitsbeleid. Vanuit Merksem werden al diverse acties gevoerd rond de Fietsbrug van de IJzerlaan. Ook de mobiliteitssituatie en fietsveiligheid van andere bruggen in het district werden op de korrel genomen.

De oproep naar een aparte commissie binnen de werking van de districtsraad zal bij de afdelingen in de diverse districten zeker gehoord vinden. Met dergelijke speciale commissie kan er naar fietsveiligheid gekeken worden over alle beleidsbevoegdheden heen. Dit leent zich tot een meer uitvoerige en completere discussie over het onderwerp.

Coalitiepartners N-VA en Open VLD willen plannen alleen bespreken binnen meerderheid

Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) reageert woensdagavond laconiek op het voorstel. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand die niet in de gemeenteraad zit, een bijzondere commissie vraagt”, zegt hij. “Ik zal dit bespreken met de mensen die voor CD&V in de gemeenteraad zitten én lid zijn van de meerderheid.”

 

Kris Peeters vraagt raadscommissie rond fietsveiligheid (GVA/HNB)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: