Na een periode van vijf jaar geeft Hans Bogaert de fakkel als voorzitter van CD&V in het district Merksem door aan Thomas Ven (29), die vijf jaar geleden in Merksem kwam wonen.

Thomas Ven, oorspronkelijk afkomstig uit Zwijndrecht, wil zijn partij CD&V uit de oppositie krijgen in Merksem. “We willen in de toekomst opnieuw mee het beleid bepalen. Momenteel bestuurt N-VA samen met sp.a-Groen in Merksem en die samenwerking loopt niet altijd even vlot. Het beleid wordt niet consistent gevoerd in het district”, klinkt het bij Ven.

https://www.gva.be/cnt/dmf20171129_03215883/cd-v-merksem-stelt-nieuwe-voorzitter-voor

Thomas Ven is geen onbekende binnen de CD&V. “Ik rolde ongeveer tien jaar geleden in de politiek als lid van CDS Antwerpen, een politieke studentenvereniging. Daarna was ik actief in Zwijndrecht en Burcht als voorzitter bij de lokale afdeling van Jong CD&V. Zo’n vijf jaar geleden ben ik verhuisd naar Merksem, waar ik ondertussen ook een huis gekocht heb. Ik voelde me er onmiddellijk welkom en merk dat Merksem vooral een heel warm district is. Dat gevoel van thuiskomen en van thuis zijn wil ik aan alle Merksemnaren kunnen geven. Als voorzitter van een geëngageerde groep mensen van zowel jongeren als meer ervaren leden onder ons, ben ik er zeker van dat ik hiertoe mijn steentje kan bijdragen.

De jonge nieuwe voorzitter, die in het dagelijkse leven aan de slag is als vertegenwoordiger in de bouwsector, hecht veel belang aan lokale mobiliteit en aan fietsveiligheid. “Zo komt er op vraag van onze fractie in december een extra commissie over fietsveiligheid in het district. Merksem is met de werken aan de verschillende bruggen ook een soort eiland geworden en daar moeten we iets aan doen. We moeten files vermijden en aan een veilige infrastructuur werken.

Thomas Ven lost Hans Bogaerts af als voorzitter van CD&V Merksem
Lijst

Ven zal de lijst niet trekken bij de verkiezingen van oktober 2018, die rol is weggelegd voor districtsraadslid Sonja De Meyer. Koenraad De Cock duwt de lijst. De voorzitter zal zijn lijst wel voluit steunen ergens in de buik van de kieslijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven