Het Groen Hart van Merksem, het project waarbij de diverse parken in het centrum van Merksem beter worden ontsloten en met elkaar worden verbonden, moet verder uitgebreid worden volgens CD&V Merksem. Bijgevolg wilt Jong CD&V’er Pieter De Cock een ambitieuzer pad inslagen.

https://www.hln.be/regio/merksem/jong-cd-v-tekent-extra-groen-voor-district~ab092bda/

De werken in de Merksemse parken die nu een laatste fase bereiken, maken deel uit van het Masterplan Groen Hart. Dat project kwam reeds vorige legislatuur tot stand. Deze realisatie is zonder twijfel een aanwinst voor het district. Maar sindsdien werden geen nieuwe ideeën of projecten meer gelanceerd door het districtsbestuur. Hierdoor is een inhaalbeweging nodig voor verdere vergroening, leefbaarheid en een gezonde mobiliteit.

Jong CD&V Merksem tekende een concreet en makkelijk uitvoerbaar plan dat ze willen realiseren in de volgende legislatuur. Namelijk een uitbreiding van het Groen Hart richting de groene zone naast de ring. Pieter De Cock: “De architecten die de overkapping van de Ring tekenen, voorzien de integratie van het Distelhoekpark in de toekomstige overkapping. Hierbij wordt een groene brug gebouwd tussen Merksem en de wijk Luchtbal. Daarnaast vergt het aansluiten van de parken in het hart van Merksem op het Distelhoekpark  slechts de herinrichting van twee straten. Dit kan als groene fiets- en wandelboulevards met autoluw karakter voor bewoners. Deze aansluiting zorgt voor een groene diagonaal doorheen het hele district, vanaf het Bouckenborghpark tot de Distelhoek”.

Eiland Merksem

Volgens Merksems CD&V lijsttrekker en districtsraadslid Sonja De Meyer ligt hierin ook een oplossing voor het toenemende eilandgevoel dat menig Merksemnaar ervaart. Vanuit het recreatiedomein Distelhoek wordt een extra en broodnodige brug gecreëerd voor de Merksemnaar. Zo kan een groene toegangspoort via de fietsostrade en het toekomstige ringpark tot in de stad leiden. Maar Merksem wordt zo ook in een groenzone rechtstreeks verbonden met andere groengebieden. Dit gaat van de Ekerse Oude Landen, het Rivierenhof tot de Hobokense polder.

Dus geen redenen meer om te wachten“, klinkt het bij de Merksemse Jong CD&V afdeling die naar de verkiezingen trekt met dit project als prioriteit en speerpunt. De Cock: “We willen heel snel ons Merksems groen hart de toekomstige Antwerpse groene long doen ontmoeten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven