Zowel in en rond Antwerpen, als in het Merksemse, schieten werven als paddestoelen uit de grond. Dat het achteraf allemaal mooi zal zijn en de moeite is om de heraanleg te doen, staat buiten kijf. Maar elk van deze werven heeft aangetoond dat de impact op de lokale handelaren immens is.  Momenteel maken de handelaars in de Vlaschaardstraat een dergelijk scenario mee. Deze werf die zes maanden ging duren, ligt er bijna een jaar later nog altijd mistroostig en leeg bij. Enkele protesten en een noodkreet volgden. Daarom trokken we met de CD&V Merksem ploeg naar de winkels in de Vlaschaardstraat met enkele traktaties.

Zowel bij de heraanleg van de Bredabaan, van de Sint-Barholomeusstraat als van de Leien in Antwerpen klonken diverse vragen voor hulp. Lokale handelaars hebben het in toenemende mate moeilijk bij de aanhoudende en steeds langer durende bouwwerven.

We willen zo de handelaars van de Lambrechtshoekenlaan en De Vlaschaardstraat graag steunen bij de aanhoudende wegenwerken, die nu al bijna een jaar duren. Onze inkopen die we nadien als traktatie in de verschillende winkels uitdeelden, deden we dan uiteraard ook bij de handelaars in en rond de Vlaschaardstraat. Passeerden de revue: Bakkerij Jos, apotheek Grime, bloemenzaak Flower-point en Anna en Decoratie Lyssens.

Werf Vlashaardstraat

De werf van de Vlaschaardstraat is een blamage op het Merksemse beleidsdomein van openbare werken en mobiliteit deze legislatuur.  Nochtans was er aangekondigd dat deze werken reeds in augustus 2017 beëindigd zouden zijn. Zes maanden later wordt de onduidelijkheid nog extra versterkt door een gebrekkige communicatie vanuit het district en de aannemer naar de handelaars zelf toe. Transparante communicatie is essentieel wanneer er werken plaatsvinden met een aanzienlijke impact. Openbare werken en werven zijn nooit leuk. Niet voor inwoners. Niet voor handelaars. Het leidt tot ongemak en vaak ook omzetverlies.

Daarom een zeer warme oproep aan alle Merksemnaren. Winkel lokaal en steek zo de handelaars in je buurt een hart onder de riem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven