Vandaag, 9 juni 2021, wordt Velo Antwerpen 10 jaar. Wij zouden onze mooie, klakkende, rode fietsjes niet meer kunnen of willen wegdenken uit de stad. Wat begon met 1000 fietsjes en 80 stations in het centrum, is inmiddels uitgegroeid tot een ankerpunt in onze mobiliteit met 4200 fietsen en meer dan 300 stations. Niet minder als 55.000 abonnees kent ons prachtige paradepaardje intussen. Sinds enkele jaren kunnen we hier ook gebruik van maken in Merksem. Wist je dat ons district 18 Velostations heeft? Hier kunnen maar liefst 600 Velokes gestald en gebruikt worden. Daarom krijgt Velo ook van JONGCD&V Merksem een welgemeende proficiat!

Om dit goed te vieren fietsten we eens van het oudste Velo station op het Astridplein, naar het (voorlopig) nieuwste station aan Spoor Oost. Zelfs de Coronavaccinatie kan met een Veloke in goede banen geleid worden. We doorkruisten de Seefhoek in Velovorm (letterlijk) om af te sluiten met een lekker pintje op een Antwerps terras. En uiteraard, ook weer huiswaarts met een Veloke!

Op 10 jaar Velotocht met JONGCD&V Antwerpen

Goede Velo raad van JONGCD&V Antwerpen

10 jaar worden is geen eindpunt, maar een begin. De zijwieltjes mogen er intussen af, maar er is geen twijfel dat Velo nog kan en zal groeien. Daarom lijsten wij een aantal locaties op waarvan onze jongeren vinden dat er nog potentieel is voor een Velostation. Goede raad uit de districten, van jonge liefhebbers van Velo, gratis aangeboden door JONGCD&V 😉

  • Hoboken: de Karel De Grote Campus/Don Bosco
  • Wilrijk: het Universiteitsplein bij de Universiteit Antwerpen
  • Berchem: het Apolloplein
  • Borgerhout: De Roma
  • Deurne: Silsburg en oostzijde Rivierenhof
  • District Antwerpen: Noordkasteel en Galgenweel
  • Merksem: ZNA Jan Palfijn en het Fortje van Merksem
  • Ekeren: we hebben het in het verleden al gezegd, en we blijven er bij. Ekeren verdient aansluiting bij het Velosysteem!
Suggesties voor extra Velostations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven