De leden van CD&V Merksem hebben op de brunch van de partij de top vier en de lijstduwer voor de districtsraadsverkiezingen in oktober goedgekeurd. Eerder raakte al bekend dat Sonja De Meyer de fakkel overneemt van Koen De Cock als lijsttrekker. Koen De Cock zal de lijst nu duwen. Verder doet CD&V Merksem ook aan de nodige verbreding en verjonging, met twee twintigers bovenaan de lijst.

https://www.gva.be/cnt/dmf20180506_03499691/cd-v-merksem-keurt-top-vier-goed

Pieter De Cock neemt de tweede plaats voor zijn rekening. De 25-jarige De Cock is parlementair medewerker in het Vlaams Parlement, geboren en getogen in Merksem en hij legt zich graag toe op alles wat met mobiliteit te maken heeft.

Ekaterine Gogokhia komt op plaats drie. De 37-jarige is van Georgische afkomst en ze is een beëdigd vertaler-tolk Georgisch-Nederlands-Russisch. Met haar opleiding als sociaal-agogisch werker hecht Gogokhia veel belang aan goede inburgering van nieuwkomers in Merksem en daarbuiten.

Stad en Provincie
Sam en Koen

Op plaats vier staat de 29-jarige Sam Voeten. Hij komt ook op voor het stedelijke niveau, waar hij spiegelt en dus ook op plaats vier staat. Voeten is over alle partijen heen de hoogst geplaatste Merksemnaar. Koen De Cock, die lijstduwer is en zo de lijst mee ondersteunt, is de Merksemse speerpuntkandidaat voor de provincieraadsverkiezingen.

Net als Sam Voeten de eerste jongere is op de Antwerpse kieslijst, is Koen De Cock de eerste Antwerpenaar op de regionale kieslijst voor de provincie. Hij zal de Antwerpse en Merksemse kleuren verdedigen van op plaats 3. Op deze manier levert CD&V Merksem meerdere toppers aan voor de verkiezingen.

CD&V Merksem vertegenwoordigt alle bestuursniveaus

Meer nog, CD&V Merksem slaagt er in om via haar topkandidaten elk bestuursniveau te bestrijken. Naast het districtsniveau kan ook het niveau van de stad Antwerpen afgedekt worden met Sam Voeten op de vierde plek van de kieslijst. Koen De Cock is huidig provincieraadslid en komt van op de derde plek weer in aanmerking hiervoor.

Via Pieter De Cock als parlementair medewerker wordt het Vlaams niveau ook vertegenwoordigt. Sam Voeten brengt hetzelfde mee met zijn job als woordvoerder van de federale Kamerfractie. Dit zijn uiteraard geen verkozen plekken die in staat stellen dossiers door te krijgen, maar wel om dossiers naar een hoger niveau te tillen. Rechtstreeks bij de juiste instanties zonder al te veel omwegen en administratie te moeten doorlopen. Ikzelf liet zo al meerdere vragen stellen aan de minister van mobiliteit over prangende Merksemse mobiliteitsdossiers (buslijn 650, de fietsbrug, het steldepot van De Lijn aan de Vaartkaai, de defecten aan het spoor op de brug van het Sportpaleis, …).

Dat kan enkel maar voordelen opleveren voor de Merksemnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven