Met vier twintigers in de top tien en daarnaast een dertigjarige als lijstduwer onderstreept Antwerps CD&V-lijsttrekker Kris Peeters de verjonging. “Als politieke partij moet je durven verjongen”, stelt de federale vicepremier.

Peeters werkt volop verder aan het invullen van zijn CD&V-lijst. Hij maakte twee weken geleden reeds bekend dat schepen Caroline Bastiaens op de tweede en Kamerlid Nahima Lanjri op de derde plaats staan. Nu was het de beurt aan de een reeks talentvolle jongeren om hun plaats op de lijst en de bijhorende ambities kenbaar te maken.

https://www.gva.be/cnt/dmf20180319_03418651/vier-twintigers-in-top-tien-van-cd-v-lijst

Op de vierde plek prijkt Merksemnaar Sam Voeten (29). Hij is woordvoerder voor CD&V Kamerfractie en vader van een tweeling. Fiscaal juriste Zola Dorjbayar (26) staat op zes. Zij zet zich vrijwillig in voor kansarme kinderen in verschillende stadswijken. Op de zevende plek komt Soufiane Amrani (29). Hij is vooral bekend als dj. De top tien wordt afgesloten door Helena Caluwé (27). Deze economiste werkt als taxconsultant. Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (30) duwt de CD&V-lijst in Antwerpen.

De bekendmaking van hun plaatsen en speerpunten komt niet binnen als nieuw. De jonge garde van CD&V Antwerpen staat al enkele maanden te popelen om op de voorgrond te treden.

Peeters hoopt dat zij de brug kunnen maken met de Antwerpse jongeren. “Na de eerste drie plaatsen op onze lijst die in het teken staan van ervaring, geven we nu ook vijf jongeren een prominente plaats”, zegt Peeters. “Zo geven we hen de kans om zelf iets te doen aan de zaken waar zij en hun Antwerpse generatiegenoten van wakker liggen. Het zijn vijf jonge talenten die zich vastbijten in thema’s als mobiliteit, samenleven, start-ups en verenigingsleven. Stuk voor stuk zaken die een grote impact hebben op het dagelijkse leven van al wie jong is in ­’t Stad.” (svw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven