Op de Facebook van CD&V Merksem werden de voorbije weken al onze ambitieuze en getalenteerde kandidaten gelanceerd. De mooie verzameling voorstellingen van onze jongeren kan niet ontbreken op deze site.

Eerst en vooral, mezelf. Veel voorstelling is uiteraard niet nodig. Mijn aandachtspunten zullen de volgende jaren (hopelijk) nog steeds mobiliteit en leefbaarheid blijven. Dit met het project “Groen Hart ontmoet Groene long“, het openbaar vervoer in Merksem en fietsveiligheid.

De volgende in de rij van onze kandidaten is onze eigen Sam Voeten. Voeten op 4, zowel in stad als district. Geen enkele partij plaatst een Merksemnaar zo hoog op de lijst, en ook een jongere op die plek is redelijk uniek. #TeamVoeten.

De derde jongere op de lijst is de ook reeds gekende Jasper (31), die één dezer dagen in volle climax van de campagnestrijd een eerste keer vader wordt. Jasper zet zich volop in voor warme buurten en veilige wijken.

Op plaats 10 vinden we ons jongste talent, Wietse Janssens terug. Wietse verdiende zijn strepen als voorzitter van het Antwerpse studentenoverleg. Ruimte creëren voor studenten, mentaal en fysiek, is zijn grote doel.

Op plek 21 vinden we onze voorzitter terug. Thomas Ven stuwt onze enthousiaste ploeg op #dewegvooruit.

Uitsmijters

Niet van Merksem, maar onontbreekbaar op deze site, is het filmpje van Soufiane Amrani. Soufiane is bezig met alles wat met ondernemen en artiesten in Antwerpen te maken heeft. Als voormalig DJ kroop hij nog eens achter de tafel voor zijn campagneclip, waar ook ikzelf mijn beste moves in toon 😀

Nu we toch met uitsmijters bezig zijn, heb ik het graag toch ook nog over de provincie. Veel mensen beseffen niet welk werk de provincie allemaal doet, maar dit niveau is onmisbaar in ons politieke landschap. Indien deze verdwijnen, moet elke gemeente die een samenwerking afsluit met een buurgemeente (bijvoorbeeld voor het beheer van een beek) hiervoor ook een vennootschap of intercommunale oprichten.

Willen we geen waanzinnige wildgroei van samenwerkingsverbanden en intercommunales, is er een tussenliggend niveau nodig om kleinschalige doch bovenlokale initiatieven te ondersteunen en op te vangen. Mijn eigen vader, Koen De Cock, is trots lid van de provincieraad en werkt aan enkele mooie projecten. Kijk maar mee!

En afsluiten kan niet met iemand minder dan Orry. Check hieronder maar even hoe hij in één minuut tijd aanhaalt waar het voor ons om draait. Jonge gasten in een wereldstad op mensenmaat, dat is gewoon de middenweg bewandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven