Op dinsdag 11 september 2018 werd de terugkeer van de buslijn door de Nieuwdreef in Merksem aangekondigd. Na een jaar lang zwoegen door de Sinjorenraad, buurtbewoners en CD&V Merksem werd eindelijk gehoor gegeven aan de blijvende eis voor de ontsluiting van de Nieuwdreef. Dit is een belangrijke zaak voor vele senioren die in de Nieuwdreef wonen en op mobiliteitsvlak in de koude bleven staan.

De saga van bus 650 in de Nieuwdreef is op deze site en op de site van de Gazet van Antwerpen goed te volgen. In de lente van 2017 werd de buslijn afgeschaft door De Lijn, na veel protest van de buurt. De seniorenraad lanceerde in tussentijd een petitie en ging op gesprek bij De Lijn. Er werd een buurtbevraging gedaan, er werden vragen gesteld in de districtsraad door Sonja De Meyer en in het Vlaams Parlement door Orry Van de Wauwer. Jong CD&V Merksem creëerde een kerststal in een bushokje, lanceerde een alternatief voor bus 650 en gaf ook tegengas toen de bushokjes plots werden verwijderd. Er vloeide dus al wel wat inkt over dit onderwerp (zie hieronder).

Een weergave van het traject van buslijn 650 in de Nieuwdreef op de site van de Gazet Van Antwerpen

Nu wordt aangekondigd dat door het herhaalde protest en de blijvende vraag, de buslijn terugkomt in de Nieuwdreef. Fantastisch nieuws! Dat dit twee weken voor de verkiezingen valt, zullen we met een korreltje zout nemen. Dat er geen communicatie van De Lijn, stad Antwerpen of district Merksem, maar van de N-VA kwam, zullen we ook maar met de mantel der liefde bedekken. Het belangrijkste is dat het gezamenlijke werk vruchten afwerpt, en mensen geholpen worden 🙂

UPDATE: Op 13 september kwamen de specificiteiten van de nieuwe lijn aan het licht, bus 651 en niet de omlegging van bus 650. Deze zal belangrijke plekken in Merksem verbinden. Dat we met Jong CD&V hier duidelijk onze stempel op hebben gedrukt, is zelfs de journalisten niet ontgaan! Onze woordvoerder Sam Voeten benadrukt zowel de euforie als de kritische bemerkingen bij het hele verhaal. Al bij al weer een sterk staaltje groepswerk.

Gazet Van Antwerpen 13/09/2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven