Naar jaarlijkse gewoonte verzamelden gisteren heel wat jongeren die lid zijn van Chiro, Scouts, Jeugd Rode Kruis of KSA op het Astridplein aan het centraal station voor de Dag van de Jeugdbeweging. Jeugdbewegingen uit Antwerpen en omstreken tekenden present. Al was er door het slechte weer wel iets minder volk dan vorig jaar. We schatten op een tweeduizend jongeren. Maar door het komen en gaan is dat moeilijk in te schatten”, vertelt medeorganisator Pieter De Cock (24).
https://www.hln.be/regio/antwerpen/2-000-jongeren-vieren-dag-van-de-jeugdbeweging-op-astridplein~a148538a/

Maar de jongeren die wel tijdig op waren voor de Dag van de Jeugdbeweging, maakten er al erg vroeg een wild feestje van. Oud-leiders en een dj verzorgden het muzikale aspect. De leiding van de verschillende jeugdbewegingen zorgden voor het ontbijt: “Bokes met chocolade!” klonk het.

Op deze dag willen wij tonen dat we trots zijn op onze jeugdbeweging, ongeacht of je nu bij de scouts, chiro of KLJ zit. We delen allemaal onze liefde voor de jeugdbeweging en dat is wat ons verbind”, aldus Pieter.

Is er dan helemaal geen rivaliteit meer? “Och, we plagen en prikkelen elkaar wel nog wat maar die vijandigheid is al lang verdwenen”, lacht Pieter. (ADA)

Vind het hele videoverslag van deze ochtend op Borgerhout TV.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven