Gisteren had CD&V Merksem een belangrijke oproep op de districtsraad: het plaatsvinden van een gespecialiseerde raadscommissie fietsveiligheid. Dit naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen in Antwerpen. Hierbij verloren in twee weken tijd drie fietsers het leven. Met de toevloed aan reacties op deze gebeurtenissen in de pers, sociale media, en de politiek, . . . vonden we dit onze plicht. Op deze manier kan constructief en over de partijgrenzen heen samengewerkt worden om de fietsveiligheid in ons district te verbeteren.

De oproep naar een gemeenschappelijke raadscommissie fietsveiligheid komt niet uit de lucht vallen. De jongeren van CD&V district Antwerpen deden onlangs een soortgelijke oproep (lees hier), geïnspireerd door het initiatief van CD&V-districtsraadslid Jan Braeckmans in Antwerpen. Ook CD&V lijsttrekker Kris Peeters hekelde reeds het gebrek aan fietsveiligheid. Dit werd gevolgd door een eerste oproep voor een gemeenschappelijke raadscommissie fietsveiligheid in de stad. Net als in het grootste district van de Stad, ging ook in Merksem de meerderheid in op onze vraag om zo’n commissie te organiseren.

Commissie Fietsveiligheid in Gazet Van Antwerpen 21 oktober 2017
Commissie Fietsveiligheid in Het Laatste Nieuws 21 oktober 2017
Merksem fietst

Om de onveilige plekken voor fietsers in Merksem in kaart te brengen, creëren we het mailadres merksemfietst@gmail.comen vragen we de Merksemnaren meldingen door te sturen. Deze meldingen kunnen gaan over beschadigingen van het wegdek, obstakels, gebrek aan infrastructuur, … tot conflicten met andere weggebruikers. Met deze meldingen worden de verschillende plekken in kaart gebracht waar de veiligheid voor fietsers en voetganger te wensen laat.

Raadscommissie Borgerhout

P.S.: Na Antwerpen en Merksem zal men ook in Borgerhout een raadscommissie fietsveiligheid organiseren. De meerderheid ging in op de vraag van CD&V-districtsraadslid en federaal Volksvertegenwoordiger Nahima Lanjri. In de drie districten waar CD&V in de oppositie zit, hebben we toch kunnen wegen om iedereen over de partijgrenzen heen samen te brengen voor dit toch wel belangrijke thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven