Ik stop met spijt in het hart na drie jaar in de districtsraad van Merksem. Ik leg mijn mandaat met onmiddelijke ingang neer. Eind maart legt Peter Platteau zijn eed af als mijn opvolger van in de districtsraad. Peter is 47 jaar en heeft een schoonheidssalon in Merksem. Hij is ook al een tijdje districtsraadslid geweest enkele legislaturen geleden. Peter neemt ook mijn plek over in de raad van bestuur van de vzw Lokaal Cultuurbeleid district Merksem. Ik kan met veel vertrouwen en zekerheid het stokje doorgeven.

Mijn vertrek uit de districtraad is echter geen vertrek uit de politiek. Over twee weken start een nieuwe uitdaging en neem ik een nieuw mandaat op. Vanaf 28 maart begin ik te zetelen in het bijzonder comité voor de sociale dienst van de stad Antwerpen. Dit is de vroegere OCMW-raad. Daar volg ik Thijs Van den Brande op. Die functie is jammer genoeg niet te combineren met een functie als districtsraadslid. Het was een moeilijke keuze, maar dit is een mooie uitdaging en ook wel een politieke promotie.

Nu komt de Antwerpse politiek even actiever op de voorgrond, maar ik blijf ondertussen ook actief in de Merksemse politiek. Al is het voortaan meer achter de schermen. Ik ben zeker met oog op de toekomst niet weg uit ons mooie district.

Lees meer in Het Nieuwsblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven