Het is nu ook officieel. De keuze van minister Peeters om niet te zetelen, geeft kans aan maarliefst drie jongeren om in te schuiven. Naast Sam Voeten in de stad en Annelies Thoelen in district Antwerpen, zal ik in januari inschuiven als districtsraadslid in Merksem. Heel trots en blij dat ik deze kans krijg. Bedankt Kris! 

https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie-verkiezingen/Kris-Peeters-gaat-niet-zetelen-in-Antwerpen

De kogel is door de kerk. Kris Peeters zal niet zetelen in de Antwerpse gemeenteraad. ‘Dat klopt’, zegt hij in een reactie. CD&V-lijsttrekker Kris Peeters is op 14 oktober verkozen voor de Antwerpse gemeenteraad en de Antwerpse districtsraad, maar hij neemt zijn zitjes niet op, bevestigt hij aan De Tijd. Hij wil de verjonging een kans geven, zoals hij had beloofd.

Dit impliceert dat ikzelf van eerste opvolger inschuif naar raadslid in Merksem. Op 14 oktober geraakte ik jammer genoeg niet rechtstreeks verkozen, ondanks dat ik in heel Merksem de elfde best scorende kandidaat was. Dit zorgde voor een eerste ontgoocheling. Een ontgoocheling die met dit nieuws plaatsmaakt voor blijheid en trots.

Verjonging

‘Ik heb altijd gezegd dat ik CD&V op de kaart wilde zetten, werk wilde maken van de verjonging en een resultaat wilde neerzetten’, zegt Peeters. Met net geen 7 procent van de stemmen haalde Peeters op 14 oktober niet het verhoopte resultaat in Antwerpen, maar hij wil wel werk maken van de verjonging. In de Antwerpse gemeenteraad zal de Antwerpse belofte Sam Voeten (30) in zijn plaats gaan zetelen. In de Antwerpse districtsraad wordt Annelies Thoelen (31) in de plaats van Peeters districtsraadslid. Aangezien Sam als tweede districtsraadslid verkozen werd in Merksem, komt in Merksem de eerste opvolger (Pieter De Cock, 25) in de districtsraad terecht. 

Peeters zelf laat Antwerpen ook niet los. Hij blijft er wonen en keert dus niet terug naar Puurs, waar hij nog wel een huis heeft, waar zijn zoon is gedomicilieerd. ‘Ik hoop dat die verhalen over Puurs nu gaan stoppen, ze hebben me grote schade toegebracht’, aldus Peeters.

Ook blijft hij een actieve rol spelen bij CD&V Antwerpen, zegt hij. ‘Ik wil mijn rol spelen bij het op het spoor zetten van de jonge CD&V-ploeg, die vanaf volgende week aan een constructieve oppositie begint’, aldus Peeters.

Zie ook: CD&V neemt deel aan het bestuur in Merksem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven