Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen strikte CD&V Antwerpen 22 jonge mannen en vrouwen van 35 jaar of jonger. Daarmee heeft CD&V haar stadslijst opgevuld met 40 procent jongere kandidaten. Geen enkele partij in Antwerpen lanceert meer jongeren. Ikzelf kan bij deze aankondigen dat ik op plaats 32 van de Antwerpse stadslijst terug te vinden zal zijn.

https://m.gva.be/cnt/dmf20180829_03689064/cd-v-probeert-jonge-antwerpse-kiezer-te-verleiden-met-jonge-kandidaten-en-programma-dat-inspeelt-op-hun-leefwereld

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/29/cd-v-antwerpen-wil-de-stad-aantrekkelijker-maken-voor-jongeren-e/

Ondanks de investeringen voor jonge Antwerpenaren afgelopen jaren, moeten jongeren meer kansen krijgen”, zegt lijsttrekker Kris Peeters. “Dat doen we in de eerste plaats zelf met een duidelijk jonge lijstWe verwelkomen 22 geëngageerde jonge kandidaten met visie en ambitie voor Antwerpen. Volgend op hun jarenlange ervaring bij verschillende organisaties kiezen ze voor politiek engagement. Een duidelijke keuze voor CD&V Antwerpen, voor een wereldstad op mensenmaat.”

Standpunten op basis van jongeren hun leefwereld

CD&V trekt in de stad naar de kiezer met enkele standpunten die jongeren moeten aanspreken. De christendemocraten streven bijvoorbeeld naar het behoud van voldoende ruimte in elk district waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en samen ontspannen. “Op een plek waar de omgeving het toelaat en bewoners geen hinder ondervinden, moeten jongeren ruimte vinden om een fuif te organiseren”, vindt CD&V.

Verder pleit CD&V onder meer voor het (her)invoeren van nachttrams- en bussen, zodat de concert- en feestzalen bereikbaar blijven en voor meer overleg met jongeren van diverse achtergronden. Dat overleg kan vorm worden gegeven tijdens een maandelijkse hackaton, waar creatieve oplossingen worden gezocht voor stedelijke uitdagingen.

Eerder raakte al bekend dat na het koptrio Kris Peeters-Caroline Bastiaens-Nahima Lanjri de stadslijst wordt aangevuld door jongeren Sam Voeten (4), Zola Dorjbayar (6), Soufiane Amrani (7), Patrick Janssen (9) en Helena Caluwé (10). Vijf twintigers of jonge dertigers krijgen zo een plaats in de top tien van de stadslijst. Daarnaast is Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer, 30 jaar, ook aanwezig als lijstduwer.

Verder op de stadslijst duiken ook onder meer voormalig Chirojeugd Vlaanderen-voorzitter Tom Herremans, Antwerps Studentenoverleg-voorzitter Wietse Janssens en OKAN coördinator Sahadi Daria op. Ismail Boulahfati is de jongste CD&V kandidaat, op 1 september blaast hij 18 kaarsjes uit.

Onze jonge kandidaten voor CD&V Antwerpen,
gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober

Sam Voeten – 4

Zola Dorjbayar – 6

Soufiane Amrani – 7

Patrick Janssen- 9

Helena Caluwé – 10

Stéphanie Broosus – 12

Fetih Coskunsu – 14

Herman Quintelier – 15

Rezi Friedman – 16

Sahadi Daria – 17

Ellina Bachmadova – 24

Ismail Boulahfati – 25

Olivier Elias 29

Ani Navoyan – 30

Pieter De Cock – 32

Wietse Janssens – 34

Thijs Van den Brande – 39

Jan Braeckmans – 47

Annelies Thoelen – 48

Naweed Ahmadzay – 51

Tom Herremans – 52

Orry Van de Wauwer – lijstduwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven