De gloednieuwe fietsersbrug over het Albertkanaal in Merksem krijgt opnieuw kritiek. Deze keer van Jong CD&V. “De helling aan de Merksemse kant is te steil en komt uit op een onveilig knooppunt. Maak een rotonde aan de voet van de brug”, stelde woordvoerder Pieter De Cock voor tijdens een actie gisteren. De definitieve aanloophelling van de brug is nog niet meteen voor morgen.

Mogelijke snelle oplossingen volgens Jong CD&V voor de fietsersbrug: een rotonde op het knooppunt op de Oude Bredabaan, zodat de fietsers veiliger naar de straten rondom kunnen. “Best ontdubbel je ook nog het verbindingsfietspad waarbij je de Taxandriastraat gebruikt.

Daarnaast valt het Jong CD&V’er Sam Voeten op dat veel Merksemnaren zich afgesloten voelen van de andere districten. “De brug van den Azijn is gesloopt. Daardoor komt er extra (fiets)verkeer bij op de brug van het Sportpaleis en de nieuwe fietsersbrug bij de IJzerlaan. Héél belangrijk dus dat ze allebei fietsvriendelijk zijn.” (PHT)

De helling is zo steil dat kinderen en ouderen er niet op geraken. Het ergste zijn de betonblokken onderaan. Die vormen in combinatie met de snelheid die je in de afdaling maakt een levensgevaarlijke hindernis. Bovendien moeten fietsers in een blinde hoek de straat oversteken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven