Aan het begin van het nieuwe schooljaar stelt Jong CD&V Merksem vast dat de veiligheid voor fietsers op de toegangswegen tot het district, de tijdelijke fietsersbrug aan de IJzerlaan en de brug van het Sportpaleis “te wensen overlaat”.

De brug van Den Azijn is afgesloten, schoolgaande kinderen moeten dus een omweg nemen langs de brug van het Sportpaleis. Met de afbraak van de IJzerlaanbrug is er nu een alternatieve route voor fietsers langs de fietsersbrug tussen Merksem en Antwerpen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170831_03045937

Het is maar zeer de vraag of deze beide toegangswegen voorzien zijn op de extra trafiek”, zegt Sam Voeten van Jong CD&V. “Hoewel er net verse asfalt werd gelegd, blijft het gedeelte voor de zwakke weggebruiker nogal smal. Ze bevindt zich ook pal naast de drukke rijweg en er is geen onderscheid tussen voetgangers of fietsers.”

In juli voerde Jong CD&V Merksem al actie om de onveilige situatie van de fietsersbrug aan de kant van de IJzerlaan aan te kaarten. “De combinatie van een steile helling, betonblokken en een oversteek met dode hoek, maken het kruispunt levensgevaarlijk”, aldus jong CD&V. Kris Peeters, lijsttrekker voor CD&V Antwerpen, onderschrijft de boodschap van zijn jong garde. “De Merksemse situatie toont nog eens duidelijk aan dat een verkeersveiligheidstoets vanuit het stadsbestuur bij wegenwerken noodzakelijk is”. Aldus partijboegbeeld Peeters. “Deze eerste schooldag, wanneer duizenden jonge fietsers opnieuw de baan op gaan, zet het belang om veilig naar school te kunnen gaan met opnieuw in de kijker. Infrastructuur- en wegenwerken mogen de fiets als vervoersmiddel naar school niet ontmoedigen.”

Overdreven

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) vindt die reactie overdreven. “We hebben al inspanningen gedaan om asfalt te leggen op de brug van het Sportpaleis en de verlichting te verbeteren. Er er komen nog een aantal verbeteringen bij. Verder houden we de vinger aan de pols.” (rvre)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven